Протести на земеделци затвориха и пътища в Монтанско. Над 100 земеделски

...
Протести на земеделци затвориха и пътища в Монтанско. Над 100 земеделски
Коментари Харесай

Земеделци блокираха за 2 часа важни пътища в Монтанско

Протести на земеделци затвориха и пътища в Монтанско. Над 100 аграрни производители с трактори се събраха на изхода на регионалния град в посока Лом, Бойчиновци и Козлодуй и го блокираха от 10 до 12 часа в символ на митинг против политиката на държавното управление в бранша на зърнопроизводството. По същото време към 50 други производители блокираха със своите машини основен път Е-79 при село Горна Вереница в община Монтана.
" Протестираме против нерегламентираната зелена политика на Европейския съюз в нашия отрасъл ", съобщи Дамян Алексиев, който е трето потомство земеделец и обработва към 8500 декара в община Бойчиновци. Условията в новия програмен интервал са непостижими за осъществяване. Освен това за следващ път изискванията се сменят по време на стопанската година. Ние не сме стругари, с цел да сменим милиметрите на детайла и да продължим. При нас се работи с проект за  2-3 години напред, а изискванията непрекъснато се трансформират. Протестираме против вноса на зърно от Украйна, с помощта на който България в никакъв случай не е била по-пълна със зърно. Ние не протестираме за пари, а за политика, която да докара до естествена работа на земеделските производители, съобщи Алексиев. 
Председателят на съюза на зърнопроизводителите в Монтана Веселка Василева съобщи за Българска телеграфна агенция, че множеството от членовете и приятелите на съюза са пред банкрут и нямат средства, с цел да продължат да работят при непостижимите условия, които им се постановат. Василева заяви, че митингите ще бъдат стъпаловидни, като тракторите ще останат тук-там, а на следващия ден и в идващите дни пътищата ще бъдат блокиран с по час повече.
Началникът на пътна полиция в ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана Елвис Ангелов персонално присъстваше на митингите и съобщи, че земеделските производители имат позволение да стачкуват през днешния ден. Полицията охраняваше митинга и спираше колите по блокираните пътища, още преди да стигнат до самите трактори за да не се стигне до разпра./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР